Új projekt az Öveges laborban: KLG SuliZoo

A nyár folyamán az eddigi KLG kutatóközpont új arculatot kapott. Felújításra került az odút határoló szerkezet. Falmatricával varázsoltuk barátságosabbá megjelenését.  Az eddigi meglévő állatállomány kiegészült növényekkel is. A célunk az volt, hogy a gimnáziumban tanuló diákok ismeretei bővüljenek, így az állatok gondozása mellett megtanulhatják a növények ápolását is. Mind a növény és állatállomány folyamatos bővítés alatt áll. Az iskolát díszítő pálmák is átültetésre kerültek, új virágládát kaptak. Igyekszünk olyan fajokat is beszerezni, amelyek ritkaságnak számítanak, vagy különleges élőhelyről származnak. Az állatok egy része kihalófélben van vagy veszélyeztetett. Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink környezethez való szemléletét formáljuk és betekintést nyerjenek ebbe a fontos munkába. Terveink közt szerepel, hogy interaktívvá, a diákok számára még vonzóbbá alakítsuk a bemutató teret. Készülőben van egy faliújság is, ami  az aktuális hírekről fogja tájékoztatni a tanulókat és a látogatókat.
Dohovics-Sztancsik Ildikó és Liziczai Márk


Elkészült a méhecskehotel

Méhecskehotel vagy más néven darázsgarázs várja a vadon élő és termesztett kultúrnövények beporzásában fontos szerepet játszó magányosan élő méh- és darázsfajokat a gimnázium előkertjében és a kollégium kertjében. Elkészítésében karbantartónk, Keresztesi András és a 9.E osztály tanulói vettek részt.

Méhecskehotel 1 1Méhecskehotel 3 3Varga Zsanett (12.BC) munkái a 2020-as társadalomismeret érettségire
figyelmeztetés a jövő generációinak


Mindannyian nyomot hagyunkkicsiTaplaleklanckicsi
  
Kihalaskicsi
A zold jovokicsi
KERESD A BESZÉDES CÍMEKET!
Fenntarthatósági témahét 2019
- porszennyezés és mérése képekben -

2019 Fenntarthpor fiuk2019 Fenntarthpormikro2019 Fenntarthpor lanyok 

Ausztriai ökológiai kirándulás 

A magyar-német két tanítási nyelvű tagozat tanulói az élelmiszerpazarlás témakörével foglalkoztak egy kirándulással egybekötött projektben. A projektbeszámoló itt olvasható.


ÚJ SZELEKTÍV GYŰJTŐK A GIMNÁZIUMBAN

2018 szelektív kicsi1

A KÖRNYEZETVÉDELMI KÖR MUNKATERVEI ÉS BESZÁMOLÓI 2018/2019-TŐL

2018/2019 - munkaterv 2019/2020 - munkaterv  2020/2021 - munkaterv
 2018/2019 - beszámoló  2019/2020 - beszámoló  2020/2021 - beszámoló