A központi írásbeli tájékoztatót ITT olvashatják!


Kedves Szülők/Tanulók!

A kiértékelt feladatlapokat 2022. január 28-án (PÉNTEK) 8.00 és 16.00 óra között lehet megtekinteni

a Fsz. 6-os (A-K 9.évf; összes 6 évf.), és az I.em. 17-es (L-Z 9.évf) tantermekben.

Ezen a napon át is lehet venni az értékelőlapokat vagy 2022. 01. 31-én (hétfőn) a titkárságon 08:00-16:00 óráig.

Az át nem vett értékelőlapokat emailben csatoljuk. A Mikulás segítői

A decemberi hajrában még a Mikulásnak is jól jön a segítség! Köszönjük iskolánk tanulóinak, hogy adományaikból mintegy 100, finomságokkal megtöltött ajándékcsomagot juttathattunk el a rászoruló gyerekeknek.

   1 Smarties         2 Haribo 
   3_csomagok.jpg       4 csapat


Tisztelt Szülők!

A 29/2021.(XI.19.) EMMI határozata alapján a tanulót kísérő vagy egyéb ügyintézés miatt érkező személyek csak a portán felmutatott védettséget igazoló dokumentum és a személyi azonosításra alkalmas igazolvány együttes felmutatásával léphetnek az intézmény épületébe!

Tisztelettel:                                      

Veres Mária
intézményvezető 
  


Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! 


Központi írásbelire jelentkezési lap letölthető:
               PDF formátumban (nyomtatható)             
WORD formátumban (elektronikusan kitölthető)
szakvéleményhez csatolni: Központi írásbelire kérelem KEDVEZMÉNYEKRE (SNI, BTMN)
Beküldési/leadási határidő (postai úton vagy személyesen a titkárságon): 2021.12.03.
Az idei tanévtől lehetőség van ügyfélkapun keresztül is a jelentkezési lap beküldésére: https://ejel.kozfelvir.hu/
(Az ügyfélkapus regisztrálást látjuk a rendszerben, további teendőjük nincsen ezzel kapcsolatban! Ezután majd csak a középiskolába való jelentkezést kell leadni!)


Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! 

A járványügyi adatok romlása miatt szükségessé vált a koronavírus járvány elleni védekezéssel kapcsolatos intézkedéseink felülvizsgálata.
Ennek legfontosabb eleme, hogy 2021. november 2-ától az iskola közösségi tereiben (folyosókon, aulában, mosdókban), valamint ügyintézéskor az irodákban maszk viselése kötelező.
Az intézkedési terv
teljes terjedelmében ITT olvasható.


Kedves érdeklődő, leendő Diákjaink, kedves Szülők!


Októberi nyílt napunkat járványügyi érintettség miatt sajnos nem tudtuk megtartani. A Beiskolázás vagy az Iskolánkról - Tagozataink menüpontban tanulmányozhatják képzési kínálatunkat.

Reméljük, hogy 2021. november 17-én 16:30-tól személyesen is lehetőségünk lesz minden kérdésükre válaszolni, illetve bemutató órák segítségével megismertetni iskolánk mindennapi munkáját.
Szabóné Sári Zsuzsanna tanárnő a Richter Alapítvány díjazottja

Az alapítvány kuratóriuma évente 4 általános és középiskolai tanárnak ítéli oda kimagasló szakmai munkájáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat. Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a 2021-es év díjazottjai között van Szabóné Sári Zsuzsanna tanárnő, aki nemcsak nagyszámú diákkal szerettette meg a kémia tantárgyat, és készítette fel a legérdeklődőbbeket az emelt szintű érettségire, ill. versenyekre, hanem magatartásával emberi mintát, követendő példát is adott diákjainak. A díjátadó ünnepségen a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében Liziczai Márk, egykori tanítvány, leendő biológia-kémia szakos tanár köszöntötte a tanárnőt. A rangos elismeréshez sok szeretettel gratulálunk!

S Richter díj3 kicsi BDG 4940   S Richter díj2 kicsi BDG 4891  Fotó: Bodó Gábor, Richter Gedeon Nyrt.


Megemlékezés a Holocaust magyarországi áldozatairól

Készítették: Ludván Lilla tanárnő, Major Tamás tanár úr, Szabó Márton 10.BC, Bencsics Zsófia 10.E osztályos tanulók

A megemlékezés itt érhető el.


Kedves Felvételizők! Tisztelt Szülők!

Iskolánk előzetes felvételi jegyzékéhez szeretnék egy-két értelmező gondolatot hozzáfűzni.

1.) Azoknak a tanulóknak, akiknek a neve mellett egy sorszám szerepel, nagy valószínűséggel felvételt nyernek arra a tagozatra, amelyikre jelentkeztek. (Ez alól kivétel lehet az utolsó néhány tanuló a sorban, akiket esetleg helyhiány miatt mégis el kell utasítanunk.)

2.) A magas létszámnak az az oka, hogy minden tanuló több helyet is megjelölhet, de végül csak egy helyre nyer felvételt. Így a jelentkezések véglegesítésekor a létszám le fog csökkenni. (Pl. sok tanuló megjelöli nálunk a 0+4 éves angolos és az emelt angolos képzést is, s ezen kívül még más iskolába is jelentkezett.)

3.) A jelenlegi listát az előző évek tapasztalatai alapján állítottuk össze.

4.) A sorrendmódosításnak akkor van értelme, ha a korábban hátrébb besorolt képzést most mégis jobbnak gondolják. A tanulói adatlapok módosítására 2021. március 23-24-én van lehetőség. Ha jó sorrendet állítottak fel a jelentkezési lap kitöltésekor, akkor nincs teendőjük, hiszen a tanulót oda fogják felvenni, ahová az elért eredménye alapján a sorrendben legelőször megfelel.

5.) A végleges eredményt (egyeztetett felvételi jegyzék) 2021. április 23-áig kapják meg az iskolák. Addig az időpontig kérem, hogy türelemmel várakozzanak, hogy az Oktatási Hivatal elvégezhesse a munkáját.

Felmerülő további kérdéseikre telefonon szívesen adunk tájékoztatást.

Tisztelettel:

Veres Mária

intézményvezető

 

                      
 Szalagavató helyett...


2021. február 18-19-én végzős diákjaink részére osztálykeretek között  szerveztük meg a szalagavató ünnepséget. Az igazgatónő köszöntője után  ünnepi műsorként egy meghitt hangulatú filmetűd búcsúzhatta a gimnázium  végzőseit. A szalagtűzést követően két volt kossuthos diák videóüzenetét    hallgathatták meg érettségi előtt álló diákjaink. A rendezvényről készült képek    a Galéria menüpontban tekinthetők meg.

Reméljük, hogy a Hoskó Gyöngyi tanárnő által készített szalagavatói műsor és  Galambos Natália tanárnő fényképei azok számára is megidézik az ünnepet,  akik a járványhelyzet miatt idén nem vehettek személyesen részt e jeles  rendezvényünkön.

                
 
Az emelt szintű érettségi felkészítő foglalkozások programja
2021/22-es tanév


magyar nyelv és irodalom történelem
matematika kémia
biológia fizika
földrajz informatika
angol nyelv 1 angol nyelv 2
német nyelv  
A Himnusz születésének napja, január 22-e a magyar kultúra napja
.

A digitális oktatás keretében osztályaink az itt elhelyezett bemutató segítségével emlékeznek meg a jeles napról. A honlapunkat felkereső minden érdeklődőnek is szeretettel ajánljuk Szentkuti Károlyné tanárnő bemutató anyagát.


 

Nemzeti Tehetség Program.
A Kossuth Lajos Gimnázium 16 tanuló 3 pedagógus vezetésével 2019 októbere és 2020 decembere között a Nemzeti Tehetségprogram keretében egy a matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák fejlesztését szolgáló 60 órás projektben (NTP-MTTD-19-0146) vett részt. A projekt beszámolója ITT olvasható.