Végzős diákjainkat köszöntjük

Búcsú 2021v
A diákság biztató szavait érettségivizsgáitok alkalmából Dívós Júlia 8.BC osztályos tanuló tolmácsolja "Hajrá végzősök!" c. írásában, mely Némethné Kovács Irén tanárnő ötlete nyomán készült.

Sziasztok!

A nevem Júlia és, mint egy szintén Kossuthos diák, gondoltam, írok pár kedves, támogató szót, amivel esetleg ha mást nem is, de jobb kedvre derülhettek.
Nagyon nehéz helyzetben vagytok, ebben biztos vagyok. Valószínűleg mire én végzős leszek, engem már nem fog érinteni (remélhetőleg) a koronavírus, azonban még ha nem is annyira pontosan, el tudom képzelni, hogy min mehettek keresztül.
Azok a dolgok, amiken ti most keresztülmentek, önmagában is határozottan embert próbálóak. Az állandó online oktatás és az érettségi külön-külön is nagyon megterhelő, nekem ez a majdnem 2 hónap elég volt ahhoz, hogy érezzem; nem tudunk a kellő tudás birtokába kerülni ezzel az oktatási módszerrel. Sokkal többet kell önállóan dolgoznunk, utánanéznünk bizonyos témáknak. És az, hogy ez pont az érettségivel párosul, mikor is rengeteg dolgot kéne felfrissíteni, esetlegesen újra megtanulni… nagyon nehéz lehet.
Viszont gondoljatok bele, hogy mennyire büszkék lesztek magatokra, mikor a sok nehézség után végre túl lesztek ezen az egészen! Az idő telik, és előbb utóbb ennek a sok megpróbáltatásnak vége lesz. Egyértelműen rosszabb a helyzetetek, mint az eddigi érettségiző diákoknak, és ez az egész iszonyat megterhelő lehet lelkileg is, hisz a szalagavató, az utolsó osztályprogramok, és az ehhez hasonló dolgok mind nehezen oldhatók meg, vagy akár sehogy. Ennek tudatában, és az online oktatás okozta esetleges depresszív gondolatok mellett nektek mégis most a tanulásra kell koncentrálnotok, a lehető legtöbbet kihozva magatokból. Tudom, hogy képesek vagytok rá! Csak nem szabad feladni, hinni kell a sikerben, sokat tanulni és elvégezni ezt az iskolát azzal a tudattal, hogy ti mindent megtettetek a siker érdekében! Menni fog! Hajrá végzősök!


Egyeztetett felvételi jegyzék tagozatonként:

 0001 0002   0003  0004  0005

 

 0006  0007Megemlékezés a Holocaust magyarországi áldozatairól

Készítették: Ludván Lilla tanárnő, Major Tamás tanár úr, Szabó Márton 10.BC, Bencsics Zsófia 10.E osztályos tanulók

A megemlékezés itt érhető el.


Középfokú felvételi eljárás - felvételi jegyzék

Kedves Felvételizők! Tisztelt Szülők!

Iskolánk előzetes felvételi jegyzékéhez szeretnék egy-két értelmező gondolatot hozzáfűzni.

1.) Azoknak a tanulóknak, akiknek a neve mellett egy sorszám szerepel, nagy valószínűséggel felvételt nyernek arra a tagozatra, amelyikre jelentkeztek. (Ez alól kivétel lehet az utolsó néhány tanuló a sorban, akiket esetleg helyhiány miatt mégis el kell utasítanunk.)

2.) A magas létszámnak az az oka, hogy minden tanuló több helyet is megjelölhet, de végül csak egy helyre nyer felvételt. Így a jelentkezések véglegesítésekor a létszám le fog csökkenni. (Pl. sok tanuló megjelöli nálunk a 0+4 éves angolos és az emelt angolos képzést is, s ezen kívül még más iskolába is jelentkezett.)

3.) A jelenlegi listát az előző évek tapasztalatai alapján állítottuk össze.

4.) A sorrendmódosításnak akkor van értelme, ha a korábban hátrébb besorolt képzést most mégis jobbnak gondolják. A tanulói adatlapok módosítására 2021. március 23-24-én van lehetőség. Ha jó sorrendet állítottak fel a jelentkezési lap kitöltésekor, akkor nincs teendőjük, hiszen a tanulót oda fogják felvenni, ahová az elért eredménye alapján a sorrendben legelőször megfelel.

5.) A végleges eredményt (egyeztetett felvételi jegyzék) 2021. április 23-áig kapják meg az iskolák. Addig az időpontig kérem, hogy türelemmel várakozzanak, hogy az Oktatási Hivatal elvégezhesse a munkáját.

Felmerülő további kérdéseikre telefonon szívesen adunk tájékoztatást.

Tisztelettel:

Veres Mária

intézményvezető

Iskolánk felvételi jegyzéke000100020003000400050006-0007


 

                      
 Szalagavató helyett...


2021. február 18-19-én végzős diákjaink részére osztálykeretek között  szerveztük meg a szalagavató ünnepséget. Az igazgatónő köszöntője után  ünnepi műsorként egy meghitt hangulatú filmetűd búcsúzhatta a gimnázium  végzőseit. A szalagtűzést követően két volt kossuthos diák videóüzenetét    hallgathatták meg érettségi előtt álló diákjaink. A rendezvényről készült képek    a Galéria menüpontban tekinthetők meg.

Reméljük, hogy a Hoskó Gyöngyi tanárnő által készített szalagavatói műsor és  Galambos Natália tanárnő fényképei azok számára is megidézik az ünnepet,  akik a járványhelyzet miatt idén nem vehettek személyesen részt e jeles  rendezvényünkön.

                
 
Az emelt szintű érettségi felkészítő foglalkozások programja
2021/22-es tanév


magyar nyelv és irodalom történelem
matematika kémia
biológia fizika
földrajz informatika
angol nyelv 1 angol nyelv 2
német nyelv  
A Himnusz születésének napja, január 22-e a magyar kultúra napja
.

A digitális oktatás keretében osztályaink az itt elhelyezett bemutató segítségével emlékeznek meg a jeles napról. A honlapunkat felkereső minden érdeklődőnek is szeretettel ajánljuk Szentkuti Károlyné tanárnő bemutató anyagát.


Tájékoztató a központi írásbeli felvételi vizsgákról a 2021/22. tanévre

 

Felvételi tájékoztató a 2021/22-es tanévre

 

 Online nyílt nap

Az osztálytípusok

bemutatása

 

  

A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium pályaválasztási kiadványa

Nemzeti Tehetség Program.
A Kossuth Lajos Gimnázium 16 tanuló 3 pedagógus vezetésével 2019 októbere és 2020 decembere között a Nemzeti Tehetségprogram keretében egy a matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák fejlesztését szolgáló 60 órás projektben (NTP-MTTD-19-0146) vett részt. A projekt beszámolója ITT olvasható.